HPE Storage Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: how to connect 3par & windows via SAS
PostPosted: Wed Mar 15, 2023 2:06 am 

Joined: Thu Jan 12, 2023 11:12 pm
Posts: 13
please help to know steps to connect 3par storage with windows server via SAS cable
Also confirm if any setting need to be done to access storage HDD to windows server directly


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: how to connect 3par & windows via SAS
PostPosted: Wed Mar 15, 2023 2:50 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1571
Location: Europe
Not possible.

Only ways to connect to a 3PAR system is FC or iSCSI depending on HBAs installed in the system.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: how to connect 3par & windows via SAS
PostPosted: Sat Mar 18, 2023 1:10 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 10:35 pm
Posts: 1328
Location: Dallas, Texas
As mentioned, a 3PAR "system" does not support SAS connection. You would want an MSA storage array for that.

Now if your playing around with decommissioned hardware, you *might* be able to use a expansion drive enclosure from a 3par system connected by SAS. I have never done this, and cant offer much help here.

_________________
Richard Siemers
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my employer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: how to connect 3par & windows via SAS
PostPosted: Sat Mar 18, 2023 11:09 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1571
Location: Europe
Richard Siemers wrote:
As mentioned, a 3PAR "system" does not support SAS connection. You would want an MSA storage array for that.

Now if your playing around with decommissioned hardware, you *might* be able to use a expansion drive enclosure from a 3par system connected by SAS. I have never done this, and cant offer much help here.


You would be hitting road blocks pretty fast due to the 520 bytes cluster size used by disks in enterprise storage arrays.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: how to connect 3par & windows via SAS
PostPosted: Sun Mar 19, 2023 2:52 pm 

Joined: Tue Mar 29, 2016 9:32 pm
Posts: 136
MammaGutt wrote:
You would be hitting road blocks pretty fast due to the 520 bytes cluster size used by disks in enterprise storage arrays.


sg3-utils will probably solve that :-) You do need a SAS controller that supports HBA mode so you can poke individual disks.
I've done it to a number of disks to make them work on my scavenged Dell R610 server.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt